Wilt u in het echt naar deze alfa Romeo kijken en meer informatie erover krijgen neem dan contact met ons op

Het is een unieke Alfa Romeo waar veel werk in is gestoken om hem weer zo goed als nieuw te hebben en daarbij zit er meer ruimte in dan dat het op het eerst moment lijkt. verder rijdt hij prima en is het de perfecte auto om naar bijvoorbeeld het strand te rijden. dus het is een auto waar je van alles mee zou kunnen doen

voor geïnteresseerden kunt u hieronder een stukje geschiedenis zien

Het merk Alfa Romeo is een van de belangrijkste merken in de automobielgeschiedenis. De oorsprong van het merk ligt bij de franse autobouwer Darracq, die in 1906 met een aantal italiaanse investeerders een Italiaanse vestiging oprichtte onder de naam SAID (Societ? Anonima Italiana Darracq). Vanwege hun zwakke motorisering waren de goedkope SAID modellen waren geen succes op de Italiaanse markt. In 1909 ging het zo slecht met SAID dat de samenwerking met de Italiaanse investeerders werd verbroken.

Met behulp van een bank en nieuwe eigenaren wordt Darracq uitgekocht en wordt er een doorstart gemaakt. In 1910 wordt het merk opgedoopt tot ALFA (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili’. De productie verhuist naar een leegstaande Darracq fabriek in Milaan. Hier worden de eerste Alfa’s gebouwd. Deze auto’s waren vooral gebouwd voor de autosport en het bedrijf was daarom niet erg winstgevend. In 1916 verkocht een van de grootste aandeelhouders (een bank in Milaan) de aandelen aan een producent van militair materieel. Het is aan deze Nicola Romeo dat Alfa Romeo haar definitieve naam te danken heeft.

In het begin gebruikte Nicola de fabriek om zijn productiecapaciteit uit te breidden en begon pas na de oorlog in 1919 weer met het produceren van auto’s. Om het merk meer bekendheid te geven stortte Alfa Romeo zich, niet onverdienstelijk, in de racerij. Met Enzo Ferrari als team captain behaalde het vele overwinningen. Enzo Ferrari verliet het bedrijf later om zelf sportauto’s onder zijn naam Ferrari te gaan fabriceren. Nicola Romeo verliet het bedrijf in 1928 nadat het failliet was gegaan als gevolg van aflopende defensie contracten. Het bedrijf werd opgekocht door de Italiaanse staat en produceerde tot de tweede wereldoorlog vooral luxe wagens.

Na de tweede wereldoorlog was er een behoefte aan kleinere en minder dure auto’s. Met fraaie ontwerpen van Bertone en Pinifarina werd het aantal modellen enorm uitgebreid. In de zeventiger jaren ging het financieel slecht aan toe en in 1986 verkocht de overheid het bedrijf aan Fiat. Gelukkig heeft Alfa Romeo sindsdien haar eigen karakter behouden. Sportiviteit en puur rijgenot zijn sinds de totstandkoming van het merk onlosmakelijk verbonden met de naam Alfa Romeo.

You Want To Have Your Favorite Car?

We have a list of classic cars in both used and new categories.